Activități extrașcolare

Festivitatea de absolvire a claselor a XII-a liceu și a XIII-a seral 13.06.2023

Competiție internațională YRE-Tinerii reporteri pentru mediu

O echipă de elevi din clasa a XI-a A din Liceul Tehnologic de Transporturi, Municipiul Ploiesti, participă la YRE International Competition (YRE- Young Reporters for the Environment).
Tinerii Reporteri pentru Mediu (YRE) este unul din cinci programe conduse de Fundația pentru Educație de Mediu (FEE). Programul își propune să responsabilizeze tinerii să adopte o poziție educată cu privire la problemele de mediu și să le ofere o platformă pentru a face cunoscute aceste probleme prin intermediul scrisului, fotografiei sau video. Programul oferă tinerelor generații șansa de a-și face vocea auzită în timp ce își îmbunătățesc abilitățile de scriere și prezentare.

Echipa de elevi a abordat tema propusă în cadrul competiţiei YRE 2022 şi anume ,,Loss of biodiversity”-,,Pierderea biodiversității, sub forma unui eseu: Ariile protejate sub asediul activităților umane

Informații suplimentare:https://www.yre.global/yre-competition
Prof. îndrumători:Popescu Mihai
Tuinete Mădălina Monica

ACTIUNE DE INFORMARE ,,Viitorul tău începe azi. Meriţi ca munca ta să fie recunoscută”.

   În vederea creşterii gradului de conştientizare a angajatilor cu privire la consecinţele sociale şi economice negative pe care le produce munca nedeclarată şi subdeclarată, la drepturile si obligatiile pe care le au aceştia, cât şi cu privire la riscurile la care se expun atunci când acceptă să muncească la ,,negru” sau la ,,gri”, Inspecţia Muncii din cadrul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, prin inspectoratele teritoriale de muncă, a demerat o campanie de informare ,,Viitorul tău începe azi. Meriţi ca munca ta să fie recunoscută”.

   În acest context, în cadrul Liceului Tehnologic de Transporturi, Municipiul Ploiesti, au fost organizate activităţi de informare, în cadrul cărora, viitorilor absolvenţi, potenţiali angajaţi pe piaţa muncii, le-au fost prezentate informaţii punctuale referitoare la aspecte privind încadrarea în muncă- drepturi şi obligaţii.

Interes și responsabilitate în implementarea activităților Proiectului Național de Educație pentru Siguranță rutieră ,,România în Siguranță”, în care Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești este partener.
Organizator: Asociația E.D.I.T.(Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului) București
Activitățile desfasurate au constat în:
*activități de educație rutieră (modul Poliția Română-Serviciul rutier Prahova),
*activități de prim ajutor (modul Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova),
*workshop pentru conducere defensivă (pilot raliu Adrian Grigore).
Multumim partenerilor implicati pentru dedicare şi profesionalism!

Luni, 2 martie s- a desfășurat la biblioteca Liceului Tehnologic de Transporturi o activitate educativă integrată proiectului județean Să creștem prin lectură. În prezența prof. de limba și literatura română, Răducea Mihaela și Irimescu Alina, elevii claselor a X-a P1 și a XI-a P4 au asistat la prezentarea referatului despre Importanța lecturii în viața tinerilor de către d-na  bibliotecar Ioanițescu Minerva.

            Elevii au citit fragmente din texte literare și non-literare, au exersat căutarea cuvintelor necunoscute în DEX și DOOM, și-au realizat fișe de lectură elevii care nu aveau până la acel moment, le-a fost prezentată biblioteca școlii.

            Proiectul educațional Să creștem prin lectură, încadrat domeniului cultural-artistic, aflat la a treia ediție, vizează găsirea unor strategii care să determine o mai mare implicare a elevilor din ciclul liceal în actul lecturii. De asemenea, dorim să identificăm metode care să contribuie la eficientizarea activității de predare-învățare, în cazul orelor de limba și literatura română din ciclul liceal. Utilizarea unor metode și tehnici variate de stimulare a lecturii acestea vor determina dezvoltarea interesului elevilor pentru lectură, îmbogățirea vocabularului activ al acestora, dezvoltarea exprimării orale și scrise, dezvoltarea imaginației, a creativității, a logicii și a gândirii critice.

       De asemenea, situațiile concrete de viață decupate din lumea cărții vor stimula elevii să își exprime opiniile, sentimentele, viziunile. Aceste abilități dobândite vor putea fi valorificate și în cadrul altor discipline și vor contribui la formarea personalității adolescenților.

Caravana Guerila Verde a fost prezenta la Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești și a susținut o activitate educativa referitoare la reciclarea selectivă, explicând elevilor de ce deșeurile trebuie sa ajungă la reciclare și nu în natură. La activitate a participat Adina Magsi, Director General Alucro. Partenerii caravanei au fost Penny Market Romania, IntegralEdu, EcoCan Can Pack Recycling.

 

Cu ocazia comemorarii evenimentului „Mica Unire”, in cadrul L.TT Ploiesti, in ziua de 30 ianuarie 2020, la sediul de pe strada Valeni, sala CDI, s-a desfasurat o scurta prezentare cu tema „161 de ani de la Mica Unire – Unirea Tarii Romanesti cu Moldova”. La acivitatea sustinuta de dl. prof. Soare Aurel au participat cadre didactice si elevi de la clasele IX P2, IX P3, XI B. Au fost prezentate conditiile si actiunile nationale interne si externe determinante ale unirii. Au fost punctate realizările din timpul domniei lui Cuza, precum si semnificatia Unirii.S-au pus intrebari referitoare la modul de realizare a Unirii si despre personalitățile implicate.

ShoeBox, aflat la a VI- a ediție de implementare! Mobilizare exemplară astăzi, in etapa de selecție produse și pregătire a cutiilor pentru beneficiarii lipsiti de resurse materiale. Suflet, implicare, energie pozitivă, responsabilitate și empatie au fost ingredientele care ne- au fost azi la îndemână! Mulțumesc colegilor care au contribuit în multiple moduri și au făcut posibilă implementarea unei noi ediții a proiectului ShoeBox! Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Colegiul Economic ,,Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic ,,1 Mai” Ploiesti.Astazi au fost implicați 35 voluntari inimoși, adulți și elevi și au fost pregătite 126 de pachete,,ShoeBox”!❤In perioada 16- 18 Decembrie, vor ajunge in brațele copiilor familiilor nevoiașe identificate de Serviciul de Asistență Socială Prahova!

Profesioniștii viitori în domeniul auto interacționează cu profesioniștii actuali, la a XVII-a ediție a Salonului auto București.

Vehicule hibride și electrice, autoturismele de oraș și de teren, autoturisme clasice, standuri de diagnosticare a sistemelor automobilelor, componente și accesorii auto, sisteme audio și de navigație, tuning auto și moto, work-shop-uri tematice ale ultimelor tehnologii, au făcut deliciul și au stârnit interesul, setea de cunoaștere a tinerilor participanți din Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești! Un mix deosebit de tehnologie, pasiune, dăruire şi profesionalism, într-un spirit românesc!

Felicitări organizatorilor și pentru aceasta ediție, care poate fi un indiciu în alegerea carierei și nu numai, pentru pasionații de automobile!

Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!

          Joi, 4 aprilie, 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguină Prahova s-a desfaşurat o nouă activitate de voluntariat ȋn cadrul proiectului educativ “ Dăruieşte viaţă! Vino să donezi sânge!”.

        « Să dăruim un strop de iubire şi de milă creştină celor din jur, să alungăm durerea, printr-un gest de solidaritate! », acesta a fost motto-ul care a mobilizat elevi voluntari din Liceul Tehnologic de Transporturi Ploieşti să participe cu responsabilitate,  consecvenţă şi un dezvoltat simţ civic la  a XVI-a ediţie a proiectului educativ  iniţiat de  Liceul Tehnologic “Toma Socolescu” Ploieşti, in parteneriat cu Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, la iniţiativa Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel-Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Paraclisul Sf. Nectarie Taumaturgul şi Biserica Sf. Filofteia Ploieşti.

          Activitatea şi-a propus să sensibilizeze firea umană, în a înţelege cât de mult poate valora un gest simplu, care să conducă la salvarea unei vieţi, un gram de speranţă în sufletul unei persoane, care luptă spre a vedea răsăritul de soare sau firul de iarbă, ce adie în bătaia vântului…

          Nu exista bun mai de preţ în viaţa unui om, decât sănătatea, darul cel mai sfânt, hărăzit de Bunul Dumnezeu. Adeseori, în societatea postmodernă, indiferenţa, lipsa de solidaritate şi de compasiune faţă de semenii aflaţi în suferinţă, constituie aspecte, ce nu corespund normelor creştine.

            Ii felicităm pe toti voluntarii inimoşi şi nu in ultimul rând curajoşi : Fekete Ionuţ, Petcu Dragoş, Sandu Valentin, Galeş Andrei, Mihai Alexandru, Tuţă George, Neagu Alin, Săcuiu Adrian- a XII-a A, Solomon Sebastian, Lemnaru Ilie Mihail, Anghel Alexandru- a XII-a B, Năstase Alexandru, Mălescu  Vlădut Răzvan , Dumitru Dragoş, Dounia Walid- a XI-a P1.

 

 Când puiul de om, plantează un pui de pom….

 

Sâmbătă, 30 martie 2019 pe Centura de Est a Ploieștiului, a avut loc o activitate de plantare a unor puieți de salcâm, iniţiată de  Club Rotary Ploiești, in parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Prahova. In acest context, 40 de elevi ai Liceului Tehnologic de Transporturi Ploiești, insoţiţi de prof. Stancu Dorina, Andrei Vasile, Ene Vasile şi Popescu Mihai au plantat în zona rampei de gunoi Teleajen nu mai puțin de 2000 de puieți de salcâm, care se adaugă celor peste 25.000 plantați în zonă în anii precedenți în cadrul unuia dintre cele mai ambițioase și longevive proiecte de mediu.

În cadrul lucrărilor de completare a celor cinci hectare împădurite în anii trecuți,  voluntarii prezenţi-elevi ai liceului nostru, dar si  membri ai Clubului Interact Ploiești, tineri de la Organizația Umanitară Concordia, elevi ai Liceului “Anghel Saligny” şi ai Școlii Generale “Nicolae Simache” au participat cu responsabilitate si un dezvoltat simţ civic la o noua etapa din proiectul strategic de a crea și întreține o perdea forestieră antipoluare în zonă.

Felicitari cadrelor didactice implicate şi elevilor  inimoşi care şi-au adus aportul, pe termen lung,  la creşterea calităţii aerului din zona Rafinăriei Petrotel Lukoil!

În fiecare an sărbătoarea  minunată a Crăciunului ne umple sufletele de bucurie și speranță, transformând fiecare moment intr-unul de neuitat. Atât elevii cât și cadrele didactice ale Liceului Tehnologic de Transporturi Ploiești s-au mobilizat nu doar pentru a trăi o clipă extraordinară, ci și pentru a transforma această clipă într-o sărbătoare a dăruirii, a iubirii și a păcii care să dăinuie în inima fiecăruia de la un Crăciun la celălalt.

Și iată cum celebra zicală ” De Crăciun să fii mai bun!” se transformă într-o realitate a fiecărei zile.

CRĂCIUN FERICIT!

  

Aniversarea Centenarului Marii Uniri de către elevii Liceului Tehnologic de Transporturi

28 noiembrie 2018

Clasa a IX a P3 alături de doamna profesoară Nedelcu Laura

Activitate susținută de domnul  prof. Soare Aurel cu ocazia zilei de 1 Decembrie.

Celebrarea zilei de 1 Decembrie în cadrul orei de limba și literatura română cu elevii de la liceu și  școala profesională din cadrul Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești.

31 Octombrie 2018

Când dovlecii ”înfloresc” de Halloween….

Elevii din Liceul Tehnologic de Transporturi Ploiești, coordonați de doamna prof. Monica Gligor, au participat la activitatea de Haloween , inițiată și organizată de Școala de Flori, reprezentată  cu dedicare și entuziasm debordant de doamna Ileana Militaru, în parteneriat cu Ispectoratul Școlar Județean Prahova, la Shopping City, o sărbătoare de Haloween. Elevii au participat la un atelier de împodobit dovleci și au interacționat cu persoanele din cadrul Școlii cu flori, care au demonstrat răbdare, sensibilitate, inspirație și dragoste de frumos.

 

Haloween- Sărbătorim și noi

Doamna profesoară de limba engleză Georgiana Lăpădat a sărbătorit Haloween-ul împreună cu elevii clasei a IX a A și a X a A.  S-au făcut proiecte, au discutat despre semnificația acestei sărbători englezești, care ia tot mai mare amploare la noi în țară. Numele provine din limba engleză, de la All Hallows Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfințiilor. Cu ocazia acestei sărbători copii se maschează și umblă pe la case adresând formula deja cunoscută ”Trick or Treat?”.

26 Octombrie 2018

Vizita la Muzeul de Istorie si Arheologie al judetului Prahova, activitate inițiată de doamna prof. Nedelcu Laurenția împreună cu elevii clasei IX B, de la LTT Ploiesti, la care a luat parte și prof. Soare Aurel. Au fost vizitate secțiile din cadrul muzeului, de la secția arheologie preistorica și antică, la secția arheolgie medievală, istorie modernă și contemporană – sala Marelui Razboi, unde elevii au putut să sesizeze, să înteleagă și să admire trecutul istoric din cuprinsul județului, secția de carte, salonul de numismatică. Explicațiile au fost oferite de către muzeografi.

25 OCTOMBRIE 2018

25 Octombrie 2018 – de Ziua ARMATEI ROMÂNE, cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la eliberarea ultimului petic de pământ românesc de sub ocupație germane-horthysta, în cadrul LTT Ploiesti au fost prezentate acțiunile momentului 25 Octombrie 1944, trecutul și prezentul glorios, plin de încercări eroice al armatei. Activitatea educativă, coordonata de prof. Soare Aurel, la care au luat parte elevii claselor de liceu și profesională, profesorii Nedelcu Laurentia, Irimescu Alina, Bolocan Mădălina, Răducea Mihaela, a punctat exemple de lupte si eroi, caracteristicile armatei medievale, moderne, contemporane, semnificatia oastei in prezent.

13 OCTOMBRIE 2018

Despre caii putere la propriu și despre întâlnirea cu iubitorii și specialiștii fenomenului auto, la Salonul Auto București 2018, aflat la ediția a XVI a

Elevii din Liceul Tehnologic de Transporturi, Ploiești, alături de doamnele prof. Nedelcu Laurenția și prof. Tuinete Mădălina au realizat o vizită tematică de documentare pentru cele aproximativ 350 modele auto expuse: de la autoturisme clasice, de epocă, modele care au făcut odinioară istorie-iubita noastră Dacie, la modele noi, autoturisme cu sisteme alternative de propulsie, autoturisme de oraș și teren, autovehicule utilitare și grele, vehicule hibride și electrice, motociclete, scutere, biciclete și accesorii, componente și accesorii auto, sisteme audio și de navigație, tunning auto și moto.